fbpx

Alegerea pompei de san este foarte importanta, de aceea este bine sa cititi cu atentie toate caracteristicile pentru a lua cea mai buna decizie.

Alegerea pompei de san este foarte importanta, de aceea este bine sa cititi cu atentie toate caracteristicile pentru a lua cea mai buna decizie. Pentru mamele care nu au mai folosit o pompa de san, sau pentru cele care au mai folosit, dar sunt in cautarea unui alt model, este important sa cunoasca toate optiunile disponibile si caracteristicile unei pompe de san.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este legat de cat de des urmeaza sa folositi pompa de san si in ce scop. Pentru a va veni in ajutor, am creat un mic ghid care va va ajuta sa luati o decizie corecta.

Chiar daca bebelusul este inca pe drum sau abia s-a nascut de cateva zile, probabil stiti deja cam cat de des veti utiliza pompa de san si in ce scop. Daca raspundeti afirmativ cel putin uneia dintre intrebarile de mai jos, atunci o poma de san va fi utila.

  • Va veti intoarce repede la munca si veti avea nevoie de o pompa de san in fiecare zi, de un model usor de transportat si silentios?
  • Aveti un bebelus nascut prematur si vreti sa il hraniti cu lapte matern?
  • Lactatia intarzie sa se insalateze sau este insuficienta pentru nevoile bebelusului si aveti nevoie de o pompa pentru stimularea lactatiei?
  • Sunteti o mama care sta acasa o perioada mai lunga si aveti nevoie de o pompa de san pentru folosire ocazionala?
Frecventa si scopul utilizarii influenteaza modelul pe care trebuie sa il alegeti. Iata mai jos cateva sugestii:

Pentru mamele care se vor intoarce repede la locul de munca – vor avea nevoie de un model usor de transportat, silentios si eficient din punct de vedere al timpului. In tarile occidentale multe mame utilizeaza pompele de san dupa intoarcerea la locul de munca pentru a scoate laptele pe care il vor oferi seara copiilor lor. In Romania aceasta practica este abia la inceput, datorita prejudecatilor, lipsei de informare si multe mame aleg sa renunte la alaptat in momentul in care se reintorc la locul de munca. Modelul Spectra 9 Plus  este usor de transportat, are acumulator care poate fi reincarcat, astfel ca nu trebuie sa va faceti grij daca nu aveti acces la o priza. Modelul este mic si usor, fiind usor de transportat.

Pentru mamele care vor o pompa doar pentru folosire ocazionala – pot alege o pompa mai mica, de exemplu Spectra 9 Plus.

Pentru mamele care sunt nevoite sa extraga laptele in scopuri medicale, fie pentru a hrani un copil nascut prematur sau pentru a creste productia de lapte, se recomanda un model de pompa profesional (pentru maternitati). Spectra S2 este cel mai popular model, dar necesita conectare la o prize. Spectra DEW 350 este de asemenea o alegere foarte buna, deoarece este eficienta si puternica. Spre deosebire de Spectra S2, Spectra DEW 350 nu are functie de stimulare a lactatiei, care este foarte importanta pentru mamele care doresc sa alapteze o perioada lunga. Spectra 350 este un model foarte bun pentru mamele care doresc sa extraga laptele rapid pentru a-l putea stoca. Spectra S2 este cel mai complex model (functie de stimulare a lactatiei cu 5 nivele, 12 nivele de extragere a laptelui, ecran LCD cu display al nivelului de pompare, a timpului de extragere, lumina de noapte si silentiozitate).

Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea modelului, ne puteti contacta pe adresa contact@educlass. Cand ati decis care model de pompa vi se poriveste, intrati pe magazinul online pentru a comanda produsul dorit.

Categorii de pompe de san:

Multe mame se intreaba care sunt diferentele intre modele de pompe de san, si care este modelul potrivit pentru nevoia lor. Mai jos am creat un mc ghid care va poate ajuta sa intelegeti diferentele intre diverse categorii, pentru a face cea mai buna alegere.

Pompe electrice versus Pompe Manuale

Aceasta este prima diferenta pe care trebuie sa o cunoasteti inca de la inceput. O pompa de san functioneaza prin crearea de vid in jurul mamelonului, miscare care extrage laptele din san. Diferenta dintre o pompa electrica si una manuala este ca cea electrica are un motor care genereaza aspirarea, in timp ce la o pompa manuala, aspirarea se genereaza prin apasarea si eliberarea manerului, cu mana.

Desi multe mame folosesc pompe de san manuale, pompele electrice sunt mult mai eficiente si economice din punct de vedere timp si energie. Multe mame considera ca extragerea laptelui matern cu o pompa manuala dureaza foarte mult si sunt greu de folosit. Pompele electrice sunt potrivite pentru mamele moderne, care doresc sa extraga laptele rapid si eficient, mentinand sau chiar crescand nivelul lactatiei.

Pompe pentru maternitati (Hospital Grade) versus Pompe pentru uz personal

In primul rand, atat pompele de san pentru maternitati cat si cele pentru uz personal, sunt pompe de san electrice.

In mod normal, pompele de san pentru maternitati sunt foarte scumpe si se gasesc in special in spitale. Acestea sunt mari, grele, foarte scumpe si cu motoare foarte puternice pentru a ajuta mamele in initierea sau cresterea lactatiei.

Spectra aduce nou pe piata cateva modele de pompe de san pentru maternitati la preturi de pompe pentru uz personal. Diferenta principala intre pompele de san pentru maternitati si cele pentru uz personal este data de puterea motorului. Pompele de san pentru uz personal erau mult mai mici, cu motoare mai mici si mai slabe si greu de sterilizat pentru a asigura o extragere igienica a laptelui.

Modele DEW 350 si S2 au motoare mari si puternice care rezista la foarte multe utilizari si sunt potrivite pentru mamele care au nevoie de o utilizare frecventa (de mai multe ori pe zi).

Pompa Spectra 9 Plus are motorul mai mic si este ideal pentru mamele care isi doresc un model usor, portabil dar in acelasi timp eficient.

Pompe duble versus pompe simple

Aceasta caracteristica se refera la capacitatea pompei de san de a extrage laptele din ambii sani simultan sau doar din unul singur.

Pompele electrice Spectra pot fi folosite atat pentru pompare simultana cat si doar pentru pompare simpla, in functie de nevoia fiecarei mame.

Avantajele folosirii unei pompe duble sunt incontestabile: economisiti timp, dar in acelasi timp va ajuta sa cresteti productia de lapte prin cresterea prolactinei prin pomparea simultana la ambii sani.

Este foarte usor sa treceti de la pompare dubla la pompare simpla, trebuie doar sa astupati unul din cele doua orificii.

Pompa de san Spectra Dual S

Pompa de san electrica dubla Spectra S2

Pompa de san electrica dubla Spectra S1

Pompa de san electrica dubla Spectra 9+

Pompa de san electrica simpla Spectra Q

Pompa de san electrica Spectra DEW300

Pompa de san manuala Handy Plus

Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra

Meniu