fbpx

Alegerea pompei de san este foarte importanta, de aceea este bine sa cititi cu atentie toate caracteristicile pentru a lua cea mai buna decizie.

Alegerea pompei de san este foarte importanta, de aceea este bine sa cititi cu atentie toate caracteristicile pentru a lua cea mai buna decizie. Pentru mamele care nu au mai folosit o pompa de san, sau pentru cele care au mai folosit, dar sunt in cautarea unui alt model, este important sa cunoasca toate optiunile disponibile si caracteristicile unei pompe de san.

Pompele de san sunt dispozitive medicale si atunci cand achizitionati o pompa de san este recomandat sa verificati ca pompele poarta marcajul CE, urmat de 4 cifre. Asta inseamna ca ele au fost testate si verificate de un organism de certificare european astfel incat ele sa nu faca rau corpului dumneavoastra. Un marcaj CE care nu are cele 4 cifire ale organisimului de certificare inseamna ca ele poate au fost teste din punct de vedere electric si nu medical, iar lipsa oricarui marcaj CE inseamna ca acel produs nu este comecializat legal in Romania/Europa si ca nu a fost testat. Va recomandam sa achizitionati doar produse testate medical, pentru a nu avea alte probleme de natura medicala in urma folosirii pompelor de san.

Alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aveti in vedere, este legat de cat de des urmeaza sa folositi pompa de san si in ce scop. Pentru a va veni in ajutor, am creat un mic ghid care va va ajuta sa luati o decizie corecta.

Chiar daca bebelusul este inca pe drum sau abia s-a nascut de cateva zile, probabil stiti deja cam cat de des veti utiliza pompa de san si in ce scop. Daca raspundeti afirmativ cel putin uneia dintre intrebarile de mai jos, atunci o poma de san va fi utila.

  • Va veti intoarce repede la munca si veti avea nevoie de o pompa de san in fiecare zi, de un model usor de transportat si silentios?
  • Aveti un bebelus nascut prematur si vreti sa il hraniti cu lapte matern?
  • Lactatia intarzie sa se insalateze sau este insuficienta pentru nevoile bebelusului si aveti nevoie de o pompa pentru stimularea lactatiei?
  • Sunteti o mama care sta acasa o perioada mai lunga si aveti nevoie de o pompa de san pentru folosire ocazionala?
Frecventa si scopul utilizarii influenteaza modelul pe care trebuie sa il alegeti. Iata mai jos cateva sugestii:

Pentru mamele care se vor intoarce repede la locul de munca – vor avea nevoie de un model usor de transportat, silentios si eficient din punct de vedere al timpului. In tarile occidentale multe mame utilizeaza pompele de san dupa intoarcerea la locul de munca pentru a scoate laptele pe care il vor oferi seara copiilor lor. In Romania aceasta practica este abia la inceput, datorita prejudecatilor, lipsei de informare si multe mame aleg sa renunte la alaptat in momentul in care se reintorc la locul de munca. Modelul Spectra 9 Plus  este usor de transportat, are acumulator care poate fi reincarcat, astfel ca nu trebuie sa va faceti grij daca nu aveti acces la o priza. Modelul este mic si usor, fiind usor de transportat.

Pentru mamele care vor o pompa doar pentru folosire ocazionala – pot alege o pompa mai mica, de exemplu Spectra 9 Plus.

Pentru mamele care sunt nevoite sa extraga laptele in scopuri medicale, fie pentru a hrani un copil nascut prematur sau pentru a creste productia de lapte, se recomanda un model de pompa profesional (pentru maternitati). Spectra S2 este cel mai popular model, dar necesita conectare la o prize. Spectra S2 este cel mai complex model (functie de stimulare a lactatiei cu 5 nivele, 12 nivele de extragere a laptelui, ecran LCD cu display al nivelului de pompare, a timpului de extragere, lumina de noapte si silentiozitate).

Pompa Spectra S1 are aceleasi functii ca si pompa Spectra S2, dar in plus are acumulatori reincarcabili, de aceea ea poate fi folosita pe acumulatorii proprii daca nu aveti o sursa de curent. Autonomia este de 3 ore.

Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea modelului, ne puteti contacta pe adresa contact@educlass. Cand ati decis care model de pompa vi se poriveste, intrati pe magazinul online pentru a comanda produsul dorit.

Multe mame se intreaba care sunt diferentele intre modele de pompe de san, si care este modelul potrivit pentru nevoia lor. Mai jos am creat un mc ghid care va poate ajuta sa intelegeti diferentele intre diverse categorii, pentru a face cea mai buna alegere.

Aceasta este prima diferenta pe care trebuie sa o cunoasteti inca de la inceput cand faceti alagerea pompei de san. O pompa de san functioneaza prin crearea de vid in jurul mamelonului, miscare care extrage laptele din san. Diferenta dintre o pompa electrica si una manuala este ca cea electrica are un motor care genereaza aspirarea, in timp ce la o pompa manuala, aspirarea se genereaza prin apasarea si eliberarea manerului, cu mana.

Desi multe mame folosesc pompe de san manuale, pompele electrice sunt mult mai eficiente si economice din punct de vedere timp si energie. Multe mame considera ca extragerea laptelui matern cu o pompa manuala dureaza foarte mult si sunt greu de folosit. Pompele electrice sunt potrivite pentru mamele moderne, care doresc sa extraga laptele rapid si eficient, mentinand sau chiar crescand nivelul lactatiei.

In primul rand, atat pompele de san pentru maternitati cat si cele pentru uz personal, sunt pompe de san electrice.

In mod normal, pompele de san pentru maternitati sunt foarte scumpe si se gasesc in special in spitale. Acestea sunt mari, grele, foarte scumpe si cu motoare foarte puternice pentru a ajuta mamele in initierea sau cresterea lactatiei.

Spectra aduce nou pe piata cateva modele de pompe de san pentru maternitati la preturi de pompe pentru uz personal. Diferenta principala intre pompele de san pentru maternitati si cele pentru uz personal este data de puterea motorului. Pompele de san pentru uz personal erau mult mai mici, cu motoare mai mici si mai slabe si greu de sterilizat pentru a asigura o extragere igienica a laptelui.

Modele S1 si S2 au motoare mari si puternice care rezista la foarte multe utilizari si sunt potrivite pentru mamele care au nevoie de o utilizare frecventa (de mai multe ori pe zi).

Pompa Spectra 9 Plus are motorul mai mic si este ideal pentru mamele care isi doresc un model usor, portabil dar in acelasi timp eficient.

Aceasta caracteristica se refera la capacitatea pompei de san de a extrage laptele din ambii sani simultan sau doar din unul singur.

Pompele electrice Spectra pot fi folosite atat pentru pompare simultana cat si doar pentru pompare simpla, in functie de nevoia fiecarei mame.

Avantajele folosirii unei pompe duble sunt incontestabile: economisiti timp, dar in acelasi timp va ajuta sa cresteti productia de lapte prin cresterea prolactinei prin pomparea simultana la ambii sani.

Este foarte usor sa treceti de la pompare dubla la pompare simpla, trebuie doar sa astupati unul din cele doua orificii.

Pompa de san premium Spectra Dual S

Pompa de san electrica dubla Spectra S2

Pompa de san electrica dubla Spectra S1 Plus

Pompa de san electrica dubla Spectra 9+

Pompa de san electrica premium DUAL COMPACT Spectra

Pompa de san electrica simpla Spectra Q

Pompa de san manuala Handy Plus

Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra