Exista, dupa cum bine stiti, doua categorii principale de pompe de san: manuale si electrice. Insa, datorita particularitatilor specifice fiecarui producator, se pot dovedi eficiente sau, dimpotriva, ineficiente in cazul vostru. Ce calitati trebuie sa urmariti cand achizitionati o pompa de san veti afla in articolul urmator.
In primul rand, inainte de a analiza in detaliu diverse specificatii tehnice, este important sa luati in considerare cat de des veti utiliza pompa de san si chiar si in ce loc va avea loc exprimarea laptelui; de exemplu daca intentionati sa o folositi rar, se poate dovedi mai avantajos un model manual, in timp ce daca o veti folosi la locul de munca, una de tip electric este mult mai rapida si mai silentioasa, adaptandu-se astfel programului vostru de lucru. Ceea ce este diferit in esenta modului de functionare al pompelor: sursa de curent ce o actioneaza (daca este electrica), puterea din spatele efectului de suctiune, modul in care ciclul aspirare-eliberare este controlat si, mai ales, cate cicluri de aspirare-eliberare este capabila sa produca in fiecare minut. Si nu uitati: chiar daca o ruda sau prietena va poate recomanda un anumit tip/marca de produs, faptul ca a functionat perfect in cazul sau nu ofera nicio garantie ca va avea acelasi efect si in cazul vostru.
- Usor de folosit –aceasta este cea mai importanta caracteristica de urmarit cand achitionati o pompa de san. Femeile prefera dispozitive ce nu sunt complicate care sa functioneze usor, in special daca au nevoie de ele cat mai repede posibil. Pompele bune doar necesita amplasarea pe sani si initierea actiunii de pompare; laptele este exprimat intr-o maniera extrem de eficienta fara vreun fel de efort din partea voastra. Majoritatea produselor contin un manual cu instructiuni usor de interpretat, accesibil chiar si persoanelor lipsite de pregatire medicala.
- Confortabila – sanii unei femei constituie o zona extrem de sensibila. De aceea, aceasta trasatura reprezinta poate prima pe care trebuie sa o urmariti. Este esential ca pompa pe care o folositi sa fie foarte confortabila si sa nu cauzeze niciun fel de durere, mai ales cand intentionati sa apelati la ea mai des. Pompele cu adevarat bune sunt proiectate intr-un mod ergonomic, care se potriveste tuturor marimilor si formelor de sani. De fapt, exista multe modele asupra carora mamele au consimtit ca nu restimt absolut nimic pe durata folosirii. Desi poate parea relativ ciudat, si silentiozitatea poate fi inclusa intre gradul de confort al produsului; cand pompati laptele in timpul noptii sau la locul de munca, ultimul lucru pe care il doriti este sa provocati sunete ciudate.
- Usor de curatat – laptele de san se poate altera relativ usor. Din acest motiv, este foarte important ca niciun strop sa nu intre in interiorul pompei de san (laptele vechi se va altera si il va contamina pe cel nou). De fiecare data cand goliti dispozitivul, acesta trebuie curatat pe loc. Astfel, este esential sa achizitionati o pompa de san usor de curatat; exista modele care contin multe componente de mici dimensiuni ce impun utilizarea unui tip special de perie pentru a indeparta orice rest de lapte, iar timpul nu va este intotdeauna un aliat.
- Portabilitate – este de mare ajutor sa aveti la indemana un dispozitiv pe care sa-l folositi de fiecare data cand aveti nevoie, indiferent unde va aflati. Iata ca portabilitatea constituie o alta caracteristica ce trebuie urmarita; cele care nu sunt gandite in acest sens vor avea un aspect grosolan si o greutate considerabila. Multe modele de pompe dispun de un etui special in care fiecare componenta poate fi depozitata in siguranta. Si acesta va permite sa apelati la ea fie ca sunteti acasa, la munca sau in vacanta.
- Eficacitate – dupa cum am mentionat si anterior, discutand la modul general, pompele care ingaduie mai multe cicluri pe minut sunt mai eficiente. Sunt disponibile modele electrice, de exemplu, capabile sa genereze doar cinci cicluri de aspirare-eliberare pe minut. In acest sens, trebuie subliniat ca un ciclu mai lent presupune o durata de suctiune prelungita ce poate sensibiliza mameloanele (veti resmiti ulterior durere si va poate afecta alaptarea, dar si starea de sanatate); dimpotriva, un ciclu mai rapid ajunge pana la 60 actiuni aspirare-eliberare pe minut. Desi nu va aflati intr-o cursa in exprimarea laptelui matern, nu va doriti un timp exagerat de lung pentru o asemenea operatiune; veti sti ca produsul este cu adevarat util cand veti observa o cantitate generoasa de lapte exprimata. Modelele cu putere mare de vacuum actioneaza mai bine intr-un timp mai scurt.
- Putere – in continuarea punctului anterior, trebuie sa urmariti aceasta specificatie, evident, la modelele electrice. Exista si produse operate prin baterii care pot fi mai convenabile (se pot utiliza oriunde fara a necesita sursa de curent electric), in functie de stilul vostru de viata. Acest aspect corelat si cu portabilitatea conteaza si daca aveti de efectuat calatorii dese; in multe cazuri identificarea unei surse de curent reprezinta o reala provocare.
- Durabilitate – desi aceasta calitate am inclus-o la final, constituie un aspect principal in momentul cumpararii. Desigur ca veti dori sa primiti cea mai buna calitate adecvata la posibilitatile voastre financiare. Astfel, exista produse care dispun de o garantie extinsa, dar si de un producator de renume (calitatea este in acest mod garantata direct), dar din acest motiv pot prezenta un pret usor mai ridicat. O calitate asociata durabilitatii este siguranta; desi pare convenabil sa imprumutati/achizitionati o pompa second hand, expertii nu recomanda acest lucru intrucat sterilizarea nu distruge toti virusii. Laptele matern poate transporta bacterii si virusuri (hepatita, HIV si citomegalovirus) ce poate contamina pompa, ajungand in cele din urma la bebelusul vostru. In plus, motorul produselor operate electric isi pierde in timp puterea iar garniturile se deterioreza, conducand la o scadere a efectului de suctiune. Un produs nou devine astfel cea mai potrivita alegere.
Surse:
http://spectrabreastpump.com; www.selfgrowth.com; http://babygearhub.net; www.askdrsears.com; www.babycenter.com
Articole recente
- Cum să alăptezi și să lucrezi de acasă: Ghid complet pentru mamele care se întorc la muncă după concediul de maternitate
- Colicii la bebeluși: Cum să-ți ajuți copilul
- Sterilizator UV vs. Sterilizator cu Aburi: Care este cea mai bună alegere pentru Igiena Bebelușului Tău?
- Biberonul Anti-Colici: Secretul unei Alimentații Fără Dureri sau Cum Funcționează și De Ce Este Esențial
- Biberonul care poate deveni cană de băut apă – O investiție pe termen lung
Comentarii recente
- Ana Marina la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Mihaela Andreea la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Ramona la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Andrei la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Ioana la Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra
Arhive
Categorii
To find out more, including how to control cookies, see here: Politică cookie-uri