Atunci când folosești foarte des pompa de sân, este foarte important să o cureți și să o igienizezi cât mai bine. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să cureți eficient pompa de san Spectra.
Extragerea laptelui matern este un pas foarte important atunci când ai un bebeluș cu probleme de atașare, de aceea este super important să cureți eficient pompa și să ai grijă de ea, astfel incât să îi prelungești durata de viață și să eviți contaminarea laptelui matern cu germeni și bacterii.
Deasemenea, curățarea pompei este foarte importantă pentru a proteja bebelușul, mai ales în primele luni de viață, când sistemul său imunitare nu este incă format, făcându-l vulnerabil la bacterii.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre curățarea și sterilizarea pompei de sân Spectra, pentru a o păstra curată și pentru a-i prelungi durata de viață.
Notă: acest articol se referă la curățarea pompelor de sân electrice Spectra: Spectra S1, Spectra S2, Spectra Dual S, Spectra 9+, Spectra Q, Spectra Dual Compact.
Fiecare pompă de sân este formată din: corpul electric, alimentator pentru priză si sistemul de colectare a laptelui (furtun, filtru de protecție, cupă, supapă, biberon colector, tetină pentru hrănire)
- Cum să cureți partea electrică. Componentele electrice nu trebuie sterilizate sau spălate, dar pot fi curățate ocazional cu șervețele dezinfectante. Dacă se întămplă să vărsați lapte sau alt lichid pe pompă, ștergeți imediat și încercați să uscați cât mai bine. Lichidul ajuns in corpul pompei, distruge motorul și duce la pierderea garanției. În cazul în care ajunge lichid în partea electrică, puteți suna la service-ul Spectra și puteți cere o igienizare internă. Nu scufundați partea electrică în apă, nu spălați în mașina de vase.
- Furtunul – este foarte important ca atunci când începeți să folosiți pompa, furtunul să fie perfect uscat. Orice picătură de apă rămasă în furtun, este aspirată în motorul pompei, în timp ducând la distrugerea motorului. Furtunul nu intră în contact cu laptele matern, de aceea nu este necesar să îl spălați și să îl sterilizați. Puteți să ștergeți furtunul la exterior cu șervețele dezifectante sau să îl spălați evitând să intre apa în furtun. Dacă vedeți lapte, apă sau mucegai în furtun, trebuie să opriți imediat folosirea Pompei și să înlocuiți furtunul.
- Filtrul de protecție. Rolul acestuia este de a împiedica laptele să treacă în furtun și să ajungă la motorul pompei. Se poate întâmpla în unele cazuri să ajungă urme de lapte pe una din părțile filtrului. În acest caz, desfaceți filtru de protecție, scoateți membrana, spălați bine cu apă și săpun (sau detergent de vase) toate cele 3 părți componente, sterilizați (! Atenție, nu se fierbe). Înainte de a le pune la loc, asigurați-vă că sunt perfect uscate, deoarece apa deteriorează membrana și poate ajunge în furtun și de acolo la corpul pompei.
- Biberon, cupă, supapă, tetină. Aceste părți componente trebuie desfăcute, spălate eficient cu apă caldă și detergent de vase și sterilizate înainte de fiecare folosire. Recomandăm sterilizarea la lumină UV sau la sterilizator cu abur. Este recomandat să folosiți o perie specială pentru biberoane pentru a evita zgârierea. Atunci când biberonul este zgâriat, se favorizează dezvoltarea bacteriilor. Evitați să folosiți același burete de vase cu care curățați vesela întregii familii.
Ca să vă fie mai ușor, este indicat să aveți un kit de rezervă, pentru momentele în care nu aveți timp să sterilizați toate componentele. Deasemenea, nu uitați că după o perioadă, părțile din plastic trebuie înlocuite.
Recomandăm să sterilizați și să curățați corespunzător pompa de sân, pentru a îi prelungi durata de viață.
Articole recente
- Cum să alăptezi și să lucrezi de acasă: Ghid complet pentru mamele care se întorc la muncă după concediul de maternitate
- Colicii la bebeluși: Cum să-ți ajuți copilul
- Sterilizator UV vs. Sterilizator cu Aburi: Care este cea mai bună alegere pentru Igiena Bebelușului Tău?
- Biberonul Anti-Colici: Secretul unei Alimentații Fără Dureri sau Cum Funcționează și De Ce Este Esențial
- Biberonul care poate deveni cană de băut apă – O investiție pe termen lung
Comentarii recente
- Ana Marina la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Mihaela Andreea la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Ramona la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Andrei la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Ioana la Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra
Arhive
Categorii
To find out more, including how to control cookies, see here: Politică cookie-uri