fbpx

Vom incepe prin a va spune ca pompele Spectra sunt foarte fiabile, foarte putin din problemele reclamate de clienti au fost intr-adevar defectiuni ale pompelor.

  1. Am cumparat pompa noua si ea nu porneste. Statistic pana acum in 99% din cazurile in care am auzit o astfel de problema, alimentatorul nu este conectat bine. Alimentatorul este format din 2 parti, care vin ambalate separat in pachet. Cele doua componente trebuie imbinate pana se aude un click. Daca nu ati auzit „click” la conectare, alimentatorul nu face contact si evident pompa nu porneste. Sfat: Desfaceti alimentatorul si imbinati din nou, cu putere!
  2. Am pompa de cateva luni si s-a stricat, nu mai trage. Tot statistic in 99,99% din cazuri, nu este pompa defecta, s-au uzat doar supapele. Supapele sunt accesorii consumabile, care in urma folosirii sau a spalarii cu mai putina grija, nu se mai inchid perfect si pompa nu mai face vaccum. Ele se inlocuiesc si costa 7,5 ron. Pentru a testa daca pompa trage sau nu, puneti degetul pe orificiul unde se conecteaza filtrul in pompa. Daca simtiti ca va trage usor degetul in pompa, atunci pompa nu este stricata si trebuie sa inlocuiti doar supapa. Dupa o folosire mai indelungata ( 4-6 luni ) este posibil ca si alte parti sa necesite schimbarea ( filtrul de protectie, furtunul). Vedeti tabelul de mai jos.
  3. Supapele cad in lapte. Laptele matern este gras si el curge prin supapa. Daca supapele nu sunt spalate si degresate din cand in cand cu degresant (uneori detergentul de vase nu este suficient si trebuie degresant special), se formeaza o pojghita subtire si alunecoasa la baza supapei. Iar in momentul cand pompa trage, din cauza ca supapa este alunecoasa, aceasta cade in lapte. In acest caz, in general nu trebuie schimbate supapele, ci doar degresate bine. Pojghita de care spuneam mai sus se simte daca dati cu degetul la baza supapei in interior. Atentie este necesar sa degresati si cupa in locul unde se conecteaza supapa, nu doar supapa.

FOARTE IMPORTANT : Niciodata nu folositi accesoriile pompei ude. Intotdeauna toate componentele trebuie sa fie perfect uscate. Daca filtrul de protectie este ud in partea dinspre interiorul pompei, sau furtunul (la pompele spectra S1, S2, Q, 9+, Dual S)  atunci pompa va trage apa in motor si se va forma mucegai, lucru care va deteriora motorul. 

Nota : In timpul pomparii datorita faptului ca laptele este cald, poate aparea condens pe filtrul de protectie. Acest lucru se va intampla insa numai pe partea dinspre san. Faptul ca se face condens pe partea dinspre san, este perfect normal si nu va afecta buna functionare a pompei.

1 comentariu. Leave new

  • Bună seara, am folosit pompa cu mult drag și m-a ajutat mult pana acum… când nu mai trage. Am schimbat supapele și efectiv nu mai trage ca la început. Ce as putea sa mai fac. Am mare nevoie de ea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.