Pot continua sa alaptez daca ma intorc la serviciu? Da, bineinteles ca poti! Poate parea o corvoada, dar ne propunem in acest articol sa iti aratam contrariul. Alaptarea la san trebuie sa continue chiar daca te intorci la serviciu. Tu gandeste-te la beneficii, iar noi iti oferim solutii. Doar sa vrei sa continui alaptarea!
Laptele este cel mai valoros aliment pentru bebelusul tau. Nu il priva de el, chiar daca trebuie sa iti reiei lucrul. Alaptarea la serviciu nu s-a inventat acum, iar legislatia romaneasca s-a aliniat – Slava Domnului! – chiar anul acesta celei europene in acest sens. Incepand cu 25 iunie 2015, a intrat in vigoare Legea nr. 154/2015 pentru modificarea OUG nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca. Actul normativ prevede ca femeile care alapteaza pot beneficia de pauze de alaptare zilnice de 2 ore (doua pauze de cate o ora) sau de un program redus cu 2 ore. Alegerea iti apartine! Daca nu vrei sa intrerupi lucrul si sa pleci mai devreme la bebelusul tau, legea este de partea ta. Nu trebuie decat sa completezi o cerere pentru reducerea programului de lucru si sa dovedesti (printr-un certificat medical) ca, intr-adevar, alaptezi la san bebelusul!
Solutii pentru mamele care vor sa alapteze dupa ce reiau lucrul
Dar, din experienta anilor trecuti, prevederile nu sunt respectate intotdeauna de catre angajatori. De aceea, iti propunem cateva solutii daca vrei sa continui alaptarea odata ce te-ai intors la locul de munca.
Teoretic, alaptarea s-ar reduce la hranirea bebelusului cand pleci de acasa si cand te intorci. Dar in decurs de cateva ore productia de lapte matern poate scadea daca nu este mentinuta. Tocmai pentru a pastra productia in parametri optimi, trebuie sa apelezi la o pompa de san cand esti la serviciu. Ai nevoie de o pompa de san electrica dubla, pentru a economisi cat mai mult timp, usoara ca sa o poti lua cu tine in geanta si de preferabil cu acumulatori raincarcabili, astfel incat sa nu depinzi de o sursa de curent. Modelul Spectra 9+ imbina toate aceste caracteristici, astfel incat sa iti usureze cat mau mult acesta sarcina. In plus are un design atractiv, fiind un gadget dragut si usor de folosit. Laptele colectat il poti depozita in biberoanele de colectare cu care este prevazuta pompa, iar pana la finalul programului poti sa il pastrezi la frigider (daca exista unul la locul de munca) sau intr-o geanta termoizolanta.
Desi ti se poate parea cel putin ciudat sa extragi laptele la birou sau intr-o sala de sedinte, fa-o daca nu vrei ca bebelusul tau sa primeasca lapte praf! Bineinteles, nu trebuie sa respecti intocmai locatia. Poti alege un loc ferit de ochii curiosilor. Important este sa nu privezi sugarul de substantele nutritive ale laptelui matern.
Vei spune ca bebelusul va face diferenta intre supt si administrarea de lapte. Acest aspect chiar nu conteaza, esential este sa fie hranit cu lapte de mama, care contine toate nutrimentele necesare bebelusului pentru o dezvoltare armonioasa. Mai mult decat atat, in acest fel, mentii vie conexiunea unica dintre tine si copil!
De asemenea, daca locuiesti in apropierea locului de munca, poti profita de pauzele de alaptare ca sa dai o fuga pana acasa si sa te bucuri de intimitate impreuna cu bebelusul tau in timp ce suge.
Daca alaptezi excusiv si frecvent pe toata perioada concediului de maternitate, revenirea la serviciu va fi mai usoara. Ca sa mentii productia de lapte, poti alapta dimineata inainte sa pleci si seara cand te intorci de la serviciu. Totodata, ca sa eviti privirile indiscrete ale colegilor, poti colecta laptele inainte de a pleca la serviciu. Din nou, pompele de san Spectra iti sunt un prieten de nadejde! Important este sa fii relaxata si sa nu te grabesti. In caz contrar, risti sa nu golesti sanul complet, iar complicatiile nu vor intarzia sa apara!
Roaga persoana care ramane cu bebe cat esti tu la serviciu sa-i ofere laptele cu canita, nu cu biberonul si sa-i dea toata portia deodata, nu cantitati mai mici din cand in cand.
Dar, inainte de toate, trebuie sa ai incredere ca te poti descurca cu amandoua: alaptare si serviciu!
Surse:
www.babycenter.com
www.askdrsears.com
Articole recente
- Cum să alăptezi și să lucrezi de acasă: Ghid complet pentru mamele care se întorc la muncă după concediul de maternitate
- Colicii la bebeluși: Cum să-ți ajuți copilul
- Sterilizator UV vs. Sterilizator cu Aburi: Care este cea mai bună alegere pentru Igiena Bebelușului Tău?
- Biberonul Anti-Colici: Secretul unei Alimentații Fără Dureri sau Cum Funcționează și De Ce Este Esențial
- Biberonul care poate deveni cană de băut apă – O investiție pe termen lung
Comentarii recente
- Ana Marina la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Mihaela Andreea la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Ramona la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Andrei la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Ioana la Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra
Arhive
Categorii
To find out more, including how to control cookies, see here: Politică cookie-uri