Rolul de mama este unul plin de provocari si noi responsabilitati, dar care aduc si bine meritate satisfactii. Nici o mamica nu poate afirma faptul ca este perfecta sau ca stie totul despre cresterea copilului sau, insa pentru asta exista cartile de specialitate. Acestea te ajuta pe tine sa te transformi la fiecare capitol intr-o versiune mai buna a ta. Astfel, daca tot am amintit de carti, poti incepe vastul proces de acumulare a informatiilor inca din sarcina, cu cele mai bune carti despre alaptare.
Trebuie sa stii ca alaptarea este un proces natural insa este indicat sa descoperi cat mai multe lucruri despre el inainte sa ai prima incercare. Este esential sa stii exact cum se procedeaza si ce trebuie sa faci tu, astfel incat primele incercari sa nu fie traumatizante. Asa ca cel mai util este sa citesti aceste carti in timp ce te odihnesti in sarcina, sau, de ce nu, in timp ce ai inceput deja alaptarea si poate esti chiar in momentul alaptarii, cu bebelusul la san, sau folosind pompa de san.
Iata cele mai bune 5 carti in materie de alaptare, pe care ar fi indicat sa le transformi in lectura din timpul sarcinii. Sanii si bebelusul tau iti vor multumi cu siguranta.
1. Ghidul pentru alaptare – Jack Newman
Se poate spune ca acesta este cel mai bun start in alaptare, continand sfaturi utile pentru mame de la specialisti. Vorbeste despre cum poti preveni anumite probleme obisnuite si cum sa gestionezi situatia in cazul aparitiei acestora. Doctorul Jack Newman si Teresa Pitman, liderul organizatiei nonprofit “Leche League Canada”, ce sustine alaptarea, ofera informatii pretioase despre pozitionarea copilului la san, cum trebuie procedat daca bebelusul refuza sanul, cum iti dai seama ca cel mic a primit suficient lapte si chiar cum sa faci fata alaptarii unui copil cu nevoie speciale.
2. Breasfeeding with confidence: a practical guide – Sue Cox
Aceasta carte scoate la iveala toate secrete in legatura cu alaptarea, fiind scrisa de Sue Cox, consultant international de lactatie si moasa. Aceasta a dorit sa le ofere viitoarelor si proaspetelor mamici sfaturi practice, care sa le ajute sa obtina incredere in propriul corp si in capacitatea lor de a fi mame bune. Ghidul alaptarii cu incredere te invata in primul rand totul despre bebelusul tau, te ajuta sa intelegi ce inseamna de fapt alaptarea, despre schimbarile pe care acest proces le va aduce in viata cu partenerul tau si nu in ultimul rand, trateaza si dificultatile si problemele ce pot aparea.
3. The Complete Book of Breastfeeding – Laura Marks
Aceasta este cartea de care au nevoie proaspetele mamici ce au descoperit ca alaptarea este cea mai buna modalitate de hranire a bebelusului. Este diferita fata de celelalte carti din domeniu datorita libertatii de a aborda si subiecte precum hranirea la biberon, extragerea laptelui matern si posibilitatea ca mamele sa se intoarca mai repede la locul de munca. Toate mamicile stiu ca este de preferat ca macar in primul an de viata al bebelusui acesta sa fie hranit cu lapte matern, conform Organizatiei Americane de Pediatrie, iar aceasta carte prezinta toate informatiile necesare pentru un start corect. De asemenea, aceasta ofera sfaturi utile si pentru somnul corect al bebelusului si alaptarea in spatiile publice.
4. Breastfeeding: How to breastfeed your baby – Mary J. Renfrew, Chloe Fisher Suzanne Arms
Alaptarea este recunoscuta de catre medici, moase si mamele care si-au alaptat bebelusii ca fiind cea mai buna metoda pentru dezoltarea copilului. Aceasta carte dispune de notiuni precise si la obiect, exact cele de care mamele incepatoare au nevoie pentru a-si ajuta bebelusii sa se dezvolte in limite normale. Cele trei autoare au pus intr-o singura carte toate raspunsurile pentru toate intrebarile pe care mamele le pot avea, dar si o serie de ilustratii explicite, ce arata exact cum trebuie inceputa si continuata alaptarea.
5. Ina May’s Guide to Breastfeeding – Ina May Gaskin
Ina May este o moasa ce si-a dorit sa puna la dispozitia mamelor un ghid despre fericirea de a alapta pentru mama, cat si pentru bebelus. Avand o experienta vasta in ceea ce priveste maternitatea, autoarea ofera mamelor sansa de a explora prin lectura beneficiile pe care alaptarea le are asupra dezvoltarii psihice si fizice a celui mic. Acesta este un ghid complet, ce contine sfaturi utile, dar si istorisiri medicale, care le vor face pe proaspetele mamici sa inteleaga de ce functioneaza alaptarea si cum o pot folosi pentru a putea crea o legatura puternica, fara teama de a nu da gres.
Surse: bellybelly.com.au, bookdepository.com, motherrisingbirth.com, goodreads.com, brainchildmag.com.
Articole recente
- Sterilizator UV vs. Sterilizator cu Aburi: Care este cea mai bună alegere pentru Igiena Bebelușului Tău?
- Biberonul Anti-Colici: Secretul unei Alimentații Fără Dureri sau Cum Funcționează și De Ce Este Esențial
- Biberonul care poate deveni cană de băut apă – O investiție pe termen lung
- Ce spun mamele despre pompele Spectra
- Sondaj Spectra România: 40% dintre mame consideră alăptarea un proces dificil, dar necesar
Comentarii recente
- Ana Marina la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Mihaela Andreea la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Ramona la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Andrei la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Ioana la Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra
Arhive
Categorii
To find out more, including how to control cookies, see here: Politică cookie-uri