Numele meu este Măria Geangu și am să vă împărtășesc câteva idei din din experiență mea ca mamă pe timpul alăptării. Locuiesc în Barcelona de 14 ani și am doi copii: Luca are 8 ani și Hector are 6 ani.
Când devenim mame, primul cadou pe care îl oferim bebelușilor noștri este laptele matern. Laptele matern este alimentul cel mai complet care îl poate primi noul născut. Organizația Mondială a Sănătății recomanda să ne alimentăm copii primele 6 luni în exclusivitate cu lapte matern deoarece acesta conține nutrienții necesari pentru dezvoltarea optimă a celor mici. Când am devenit mamă conform legislației din Cataluña, am dispus de 3 luni și jumătate de concediu de maternitate, care după parearea mea și majorității mămicilor de aici este o perioadă de timp extrem de scurtă.
Ce am făcut că să pot beneficia de mai mult timp cu copii mei?
Pentru a-mi prelungi perioda de ședere acasă am adăugat zilele de alăptare pe care Guvernul de aici le acordă mamelor. Aceste zile corespund unui permis de alăptare. Fiecare mămica poate decide cum să beneficieze de aceste zile. Poți opta să le împarți câte o oră pe zi și poți pleca mai devreme la serviciu sau le poți cumula toate zilele și beneficiezi de ele împreună cu concediul de maternitate. Depinde foarte mult de unde lucrezi și la ce acord ajungi cu compania pentru care lucrezi.
În cazul meu am optat pentru cea de-a două variantă de a beneficia de toate zilele odată. Dar ce se întâmplă când se termină și aceste zile? Ce se întâmplă cu alăptarea? Trebuie să te duci din nou la serviciu și nu mai ai cum să-ți alăptezi copilul. După cum confirmă și statisticile făcute de către Asociația Spaniolă de Pediatrie, aici ne înfruntăm cu o realitate descurajantă: 50% din femei renunță după aceste luni de concediu de maternitate, să își mai alăpteze copii.
Ce se întâmplă cu mamele care vor să-și alăpteze copiii și după concediul de maternitate?
Folosesc dispozitive de muls care le permit mămicilor să ofere laptele matern pentru o perioadă mai îndelungată. Din experiență mea personală m-am inclus în jumătatea care s-a muls pentru a continua procesul de alăptare, dar nu aveam un loc în firmă unde lucram pentru a efectua acest lucru. Foloseam toaleta pentru a a efectuă tehnica de muls și depozitam biberonul într-un săculeț de material, în frigiderul companiei, iar când pelcam acasă îl duceam și îl congelam, după care urmă să îmi alăptez copilul când ajungeam acasă. Dar deja vorbim despre o alăptare maternă parțială. Acest proces ajunge să fie destul de complicat și nu poți rezistă o perioadă îndelungată așa. Eu am prelungit alăptarea așa o luna în plus.
Neconcordanță între recomandările OMS și legislația care prevede concediul de maternitate
Că să explic puțin situația de aici este o mare neconcordanță între tot ce recomanda Asociația Spaniolă de Pediatrie împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și legislația care prevede concediul de maternitate. Suntem sfătuite să facem ce este mai bine pentru copii noștri dar nu ni se acordă timpul necesar că să putem oferi acest lucru. Aici aceste dispozitive sunt foarte folosite și multe mămici că și mine o cosideram o opțiune bună pentru a continuă cu alăptarea.
Articole recente
- Sterilizator UV vs. Sterilizator cu Aburi: Care este cea mai bună alegere pentru Igiena Bebelușului Tău?
- Biberonul Anti-Colici: Secretul unei Alimentații Fără Dureri sau Cum Funcționează și De Ce Este Esențial
- Biberonul care poate deveni cană de băut apă – O investiție pe termen lung
- Ce spun mamele despre pompele Spectra
- Sondaj Spectra România: 40% dintre mame consideră alăptarea un proces dificil, dar necesar
Comentarii recente
- Ana Marina la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Mihaela Andreea la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Ramona la Alaptarea in timpul menstruatiei
- Andrei la Cat de des trebuie sa manance un bebelus?
- Ioana la Incalzitor 3 in 1 pentru biberoane Spectra
Arhive
Categorii
To find out more, including how to control cookies, see here: Politică cookie-uri