fbpx

In masina, in tren, in avion. In benzinarie, in parcare, la restaurant sau la terasa. La plaja, la piscina, in varful muntelui sau in camera linistita de hotel. Oriunde si oricand, la cererea sugarului. Daca alaptezi nu inseamna ca trebuie sa renunti la vacanta. Trebuie doar sa planifici riguros excursia si sa nu uiti kitul de alaptare in calatorie.

Poate parea inconfortabil si neplacut sa alaptezi in masina sau in avion, dar cele mai multe mame considera ca merita efortul! Daca te echipezi corespunzator si tii cont de cateva sfaturi, te poti bucura atat de excursie, cat si de alaptare. Calatoria nu trebuie sa fie un motiv sa renunti la alaptat.

  1. Verifica legislatia tarii de destinatie!

baby (12-18 months) sitting in car seat

In primul rand, alaptarea in calatorie se supune rigorilor unui alaptat in public. De aceea, trebuie sa te asiguri ca legislatia din tara in care calatoresti iti permite sa-ti hranesti bebelusul la san. Stiu, ti se pare un drept natural, dat de Dumnezeu. Dar, spre exemplu, in Egipt, mamicile nu numai ca nu sunt incurajate sa alapteze in public, dar li se interzice prin lege acest drept. Si risti sa fii arestata.

De asemenea, trebuie sa verifici regulile de securitate ale companiei cu care calatoresti, fie ea aeriana sau terestra. De regula, formula, rezerva de lapte matern sau pompa de san sunt considerate obiecte personale si, deci, acceptate in bagajul de mana. Daca, insa, vrei sa transporti o cantitate mai mare, trebuie sa anunti de la inceput ofiterul TSA ca sa le supuna unei scanari suplimentare.

  1. Ia in calcul neprevazutul!

Inainte sa pleci in calatorie trebuie sa te pregatesti pentru cele mai negre scenarii. Intotdeauna exista posibile intarzieri: ale avionului sau la vama, la bariera CFR si trebuie sa fii pregatita pentru orice situatie. Imi vei spune: „pai, alaptez la san. De ce altceva mai am nevoie?” Intr-adevar, nu mai trebuie sa cari dupa tine biberoane sau formula. Dar este bine sa ai la indemana o perna care sa faca alaptatul mai comod, pompa de san pentru situatiile in care canalele galactofore se infunda (sau copilul nu vrea sa suga si ai sanii plini), un unguent cu lanolina, aparatoare pentru sani, o esarfa sau o paturica daca vrei sa acoperi sanul, un prosop sau servetele umede, o jucarie pentru cel mic. Si kitul de calatorie este gata! Trebuie sa ai grija ca bebelusul sa nu faca diferenta intre sedintele de supt de acasa si dincolo de confortul caminului, in deplasare.

  1. Imbraca hainele potrivite!

view of a woman breast feeding and talking on a mobile phone

Daca aveai nevoie de un motiv sa iti innoiesti garderoba, iata-l! Iesi la cumparaturi si alege bluzite si rochite cat mai lejere si astfel croite incat sa poti scoate usor sanul pentru bebelus. Incearca bluzele cu bretele detasabile sau cu nasturi, sunt mai practice si mai comode ca varianta pe fermoar. Un accesoriu indispensabil este sutienul pentru alaptat. Simplu de manevrat cu o singura mana, aceasta piesa vestimentara iti asigura un alaptat discret in public.

  1. Fa-ti provizii!

Cu un copil in crestere si imprevizibil este bine sa-ti faci provizii de lapte matern. Mai bine sa ai in plus decat mai putin. Iar daca ai de gand sa vizitezi un muzeu sau o catedrala, nu te vei simti stanjenita sa hranesti copilul la san. Scoti repede biberonul din geanta si micutul este satisfacut!

Ai avantajul ca laptele matern poate fi pastrat la temperatura camerei aproximativ 6 ore. Dar dupa acest interval, ai grija sa-l refrigerezi. Iar cand te plimbi dintr-un loc in altul, cea mai buna modalitate de a pastra laptele matern este minilada frigorifica. De asemenea, trebuia sa te asiguri ca ai unde sa incalzesti biberonul.

  1. Testeaza terenul!

iStock_000042601992_SmallNu te aventura in calatorii lungi din prima. Este destul de dificil sa pleci in vacanta cu un copil mare, de la care ai pretentia ca intelege si asculta, daramite cu un bebelus care necesita o atentie speciala. Ia-o treptat si testeaza terenul. Incearca excursiile de o zi-doua ca sa descoperi ce nemultumiri are copilul pe parcursul calatoriei si cum le poti face fata. Lasa copilul sa se adapteze si sa prinda gustul aventurii. Apoi, poti planifica si vacante mai lungi.

Priveste partea plina a paharului: cu mancarea „la purtator” este mai simplu decat sa hranesti un copil mofturos caruia nimic nu ii place. Daca te pregatesti din timp si stii sa-ti asculti copilul, sa-i intelegi si sa-i satisfaci nevoile, va puteti bucura in liniste de calatorie.

 

Sursa:

http://www.babble.com/baby/10-tips-for-breastfeeding-while-traveling/

http://www.babycenter.com/0_breastfeeding-and-pumping-while-traveling_10313897.bc

http://www.cdc.gov/breastfeeding/recommendations/travel_recommendations.htm

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.